Administratie op orde? Dan is het nu tijd om een overzicht te maken

 

 

Tips Het Overzicht

 

Een goed overzicht kan je maken wanneer uw administratie op orde is. Is dat nog niet het geval en heeft u daarbij hulp nodig, kijk dan de 4 stappen van de administratie challenge.

 

 

Zorg dat u goed in uw vel zit wanneer u contact legt.

Trek uw poweroutfit aan, doe een dansje, spring, mediteer, loop eerst een rondje buiten. Doe wat voor u werkt.

 

U hebt een lege maandbegroting nodig.

  • Kijk hiervoor op Google of www.nibud.nl
  • Kies of je het handmatig of digitaal wil invullen.

 

Hoe om te gaan met wekelijks of vier wekelijks inkomen?

Een maandbegroting is zoals het woord al zegt per maand. Maar hoe doe rekent u dat om wanneer u per week geld krijgt of per 4 weken? Dan gebruikt u de volgende formule. Kijk vooral ook de video voor de mondelinge toelichting.

Klopt het wat u ontvangt?

Zodra u het overzicht hebt ingevuld, kunt u controleren of u alles ontvangt waar u recht op heeft. Op www.berekenuwrecht.nl kunt u uw gegevens invullen en wordt duidelijk waar u recht op heeft. Het kan ook zijn dat u nu iets ontvangt waar u geen recht op heeft. Onderneem direct actie en pas het aan.

 

Welke acties komen voort uit het maken van het overzicht?

Schrijf ze op en pak deze acties dezelfde week nog op. Smeed het ijzer wanneer deze heet is.

 

Hoe om te gaan met uitgaven die niet elke maand voorbijkomen?

Het water betaalt u per kwartaal, 3 maanden. Maar dat bedrag kunt u niet in uw maandbegroting verwerken. Daarom deelt u het bedrag wat u elke 3 maanden aan uw water betaalt door 3. Zie hier de formule (PDF)

De gemeente belasting en waterschapsbelasting komt één keer per jaar. Daarom deelt u dit bedrag door 12 maanden. U neemt dat bedrag op in uw maandbegroting en u kunt dit bedrag direct elke maand reserveren. Zo kunt u wanneer u de aanslag krijgt het bedrag direct voldoen. Zie hier de formule (PDF)

Het eigen risico, het ene jaar heeft u ermee te maken het andere jaar niet. Misschien weet u bij voorbaat al dat het eigen risico opgaat. Belangrijk om ook deze op te nemen in je maandbegroting en apart op uw spaarrekening te zetten. Zie hier de formule (PDF)

Reserveer deze bedragen, kom er nooit aan tenzij het voor datgene is waarvoor u het hebt gereserveerd.

Bestanden

Hoeomtegaanmetuitgavendie
nietelkemaandvoorbijkomen
PDF, 410,2 kB
Vergelijk hulpaanbod