Maatjes- en mentorproject Jong Perspectief Zoetermeer e.o.

Logo van Maatjes- en mentorproject Jong Perspectief Zoetermeer e.o.

Algemene informatie

Het maatjesproject koppelt jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben, één op één als een maatje aan een volwassen vrijwilliger. Samen trekken zij gedurende een jaar met elkaar op en ondernemen ze op basis van gezamenlijke interesses leuke activiteiten. Daarbij is de exclusieve aandacht die de jongere ontvangt van groot belang. Kernpunten in het maatjescontact zijn het vergroten van het zelfvertrouwen, contactleggen met leeftijdsgenoten en het aangereikt krijgen van nieuwe perspectieven.
De maatjes waar de vrijwilligers van Jong Perspectief mee optrekken zijn tussen de 6 en 24 jaar. Zij willen wat van hun leven maken, maar om de een of andere reden lukt dat niet op eigen kracht. Bijvoorbeeld vanwege een moeilijke gezinssituatie of door belemmeringen in hun eigen ontwikkeling. Tijdens de uitstapjes van maatje en vrijwilliger kan van alles worden ondernomen: samen sporten, winkelen, koken, een goed gesprek voeren, een bezoek aan de kinderboerderij of de bioscoop of hulp bij het huiswerk. Door hun activiteiten bouwen zij aan een vertrouwd contact met elkaar.
Jong Perspectief hanteert een preventieve aanpak. Door het maatjescontact kan voorkomen worden dat kinderen vanwege hun moeilijke situatie verder afglijden en uiteindelijk professionele hulpverlening nodig zouden hebben.

Bij het mentorproject door begeleiding bij de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs. Thuismentoren helpen bij het plannen en organiseren van het huiswerk. De brugklasser krijgt positieve aandacht en leert niet alleen praktische dingen, zoals met een agenda werken, maar ook om sociaal sterker te staan.

Jong Perspectief is actief in Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. www.jongperspectief.nl

Contactinformatie

Welkom2 079-75 02 233Croesinckplein 24-262722EA Zoetermeer www.jongperspectief.nlLaatste controle: juli 2021

Plan route

Toegankelijk

Lift of traplift aanwezig

Hulpaanbod

Maatjescontact

Samen trekken zij gedurende een jaar met elkaar op en ondernemen ze op basis van gezamenlijke interesses leuke activiteiten. Daarbij is de exclusieve aandacht die de jongere ontvangt van groot belang. Kernpunten in het maatjescontact zijn het vergroten van het zelfvertrouwen, contactleggen met...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Vergelijk hulpaanbod