Daklozenpunt Zoetermeer

Bent of kent u iemand die dak- of thuisloos is? Of bent u bang dat dit binnenkort gebeurt? Dan kunt u een afspraak maken met een medewerker van het Daklozenpunt Zoetermeer voor een gesprek. Dit kan via www.zoetermeer.nl/daklozenpunt, via telefoonnummer 14 079 of aan de balie van het Werkplein aan het Zuidwaarts 9 op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur.

Daklozenopvang

Als u dakloos bent, kunt u terecht bij de Maatschappelijke Opvang, ook wel bekend als de daklozenopvang.

Daklozenloket

Als u dakloos bent geworden, kunt zich melden bij het daklozenloket in Den Haag. Het daklozenloket regelt de opvang en zorg voor dakloze mensen in regio Den Haag (gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer).

Dagopvang

Bij de dagopvang kunt u overdag binnenlopen. Hier kunt u eten, koffiedrinken, een praatje maken, douchen of uw kleren wassen. Ook kunt u hier hulp krijgen bij het regelen van praktische zaken. Zoals een postadres of het aanvragen van een uitkering. Of het regelen van een medische behandeling, hulp bij schulden of een woonplek.

Nachtopvang

Onderdak voor de nacht vindt u bij de nachtopvang. Daar kunt u slapen, eten en douchen. U kunt iedere dag vanaf 15.00 uur terecht bij de nachtopvang. Tussen 8.30 uur en 15.00 uur is de opvang gesloten. Om in de nachtopvang te verblijven heeft u een nachtopvangpas nodig via het daklozenloket.

Maatschappelijke opvang

Dit heet ook wel 24-uursopvang. Het betekent dat u in de opvang gaat wonen en daar een tijdelijk adres krijgt. Begeleiders helpen u om een stabiel leven op te bouwen. De bedoeling is dat u hierna weer zelfstandig gaat wonen.

Crisisopvang

Instellingen voor maatschappelijke opvang hebben vaak ook crisisopvang. Mensen die direct onderdak nodig hebben, kunnen snel een bed krijgen. Bijvoorbeeld bij een psychische crisis. Meer lezen over crisisopvang.

Kosten

Meestal moet u voor een maaltijd en een slaapplaats een paar euro betalen. Gaat u in de opvang wonen, bijvoorbeeld in een 24-uurs opvang, dan vraagt de instelling soms een eigen bijdrage.

Daklozenuitkering

Bent u dakloos en heeft u een uitkering nodig? Dan heeft u mogelijk recht op een daklozenuitkering. Deze uitkering kunt u aanvragen bij de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Den Haag. Bij het daklozenloket kunt u de aanvraag bespreken met een medewerker van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Briefadres

Als u geen woonadres heeft én gebruik maakt van de maatschappelijke opvang, kunt u door de gemeente Den Haag op een briefadres ingeschreven worden bij één van de opvanginstellingen.

Na de opvang

De maatschappelijke opvang is tijdelijk. Soms wonen mensen langer dan 1 jaar in de opvang. Maar uiteindelijk gaat u naar een vaste plek. Misschien heeft u dan nog wel begeleiding nodig. U kunt dan (bijv.) in een woongroep met begeleiding gaan wonen, of u krijgt begeleiding thuis.

Hulpaanbod

Opvang dak- en thuislozen

Herstart

Op basis van een intake wordt een hulpverleningstraject voor de...

Doorstroomvoorziening Semsschans

Onze doorstroomvoorziening is bedoeld voor alleenstaanden /...

Hier & Nu dagopvang

Dak- en thuisloze mensen kunnen overdag terecht bij Hier en Nu...

Crisisopvang

Crisisopvang zwerfjongeren

Jeugdhuis Vliet & Burgh biedt (crisis)opvang en observatie aan...

JongLeren - Vliet & Burgh

Jeugdhuis Vliet & Burgh biedt (crisis)opvang en observatie aan...

Vrouwenopvang

Zij aan Zij vrouwen

24-uursopvang met plaats voor 32 vrouwen met hun kinderen. Tevens...

Zij aan Zij tienermoeders

24-uursopvang met plaats voor 10 vrouwen met hun (aanstaande) kind.

Organisaties

Dak- en thuislozenopvang

Kessler Stichting - Kortdurende Opvang jongeren...

 070-85 00 532 kesslerstichting.nlDe la Reyweg 5302571GN's-Gravenhage

Kessler Stichting - Zorg en Wonen Viljoen

 070-85 00 500 kesslerstichting.nlViljoenstraat 1232572PC's-Gravenhage

LIMOR ondersteuning en rehabilitatie - VGE...

 085-48 56 000 limor.nlSemsschans 13/152728HTZoetermeer

Vergelijk hulpaanbod