U heeft alles al geprobeerd, maar u kunt nog steeds niet rondkomen. Dan is er vaak extra ondersteuning mogelijk, bijvoorbeeld van de gemeente.

Regelingen van de gemeente

De gemeente Zoetermeer heeft aanvullende (inkomensondersteunende) regelingen voor mensen met een laag inkomen. Deze regelingen zijn:

Raadpleeg www.berekenuwrecht.nl om te zien voor welke regelingen van de gemeente Zoetermeer u mogelijk in aanmerking komt.

ZoetermeerPas

Met de ZoetermeerPas kunt u geld besparen. De ZoetermeerPas is een gratis voordeelpas voor inwoners van Zoetermeer met een laag inkomen. De pas geeft korting op sport- en spelactiviteiten, lidmaatschappen en dagjes uit. Uw partner en kinderen tot 18 jaar krijgen bij één aanvraag allemaal een eigen pas. Kinderen van 18 jaar en ouder die nog thuis wonen, moeten zelf een pas aanvragen. Als u de ZoetermeerPas aanvraagt, maakt het niet uit of u spaargeld heeft.

De inkomensgrens voor de ZoetermeerPas 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Kijk voor meer informatie over de ZoetermeerPas op www.zoetermeerpas.nl.

Hulp bij regelingen en formulieren

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen? Bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren? Misschien kunnen mensen uit uw omgeving of vrijwilligers u helpen. Meer over hulp bij administratie en geldzaken.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod