Algemene informatie

Het Jongeren Informatie Punt is een informatiewinkel voor jongeren tussen de 12 en 27 jaar. Het JIP geeft informatie en advies over verschillende onderwerpen. Bij het JIP kun je onder andere vragen stellen, internetten, folders bekijken/meenemen en hulp krijgen bij het schrijven van brieven. 
De diensten van het JIP zijn kosteloos, anoniem en vertrouwelijk.
Jongeren kunnen ook vragen stellen via de telefoon of door te mailen.
Een afspraak maken is niet nodig, jongeren mogen gewoon binnenlopen tijdens de openingstijden. 
Het JIP heeft ook een jonge moederspreekuur voor jonge moeder tot en met 23 jaar en een wekelijks Sensespreekuur voor advies over seksualiteit en veilig vrijen. Elke maandagmiddag kunnen jongeren hier ook terecht voor een gratis soa-test. Tot slot heeft het JIP Zoetermeer een Geld- en Schuldenspreekuur voor jongeren met vragen over geld en schulden. Kijk voor meer informatie over de spreekuren op onze website.

Contactinformatie

2e etage 070-20 53 500Stadhuisplein 12711BE Zoetermeer www.jiphaaglanden.nlLaatste controle: augustus 2020

Plan route

Toegankelijk

Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift aanwezig
Aangepast sanitair, aangepast toilet

Openingstijden

Hulpaanbod

Jonge moeder- en vaderspreekuur

Jonge (aanstaande) ouders uit Zoetermeer en omgeving kunnen met al hun vragen terecht bij de jongerenadviseur van het JIP. Veel gestelde vragen gaan over wonen, inkomen, hulp bij de opvoeding en rechten & plichten.

Jongeren in actie

Wil jij zelf een buurtfeest, een sporttoernooi, een theatervoorstelling, of bijvoorbeeld een filmreportage bedenken en uitvoeren? Met onze hulp vraag je snel en eenvoudig een subsidie aan om jouw plannen te realiseren! Kijk op www.jiphaaglanden.nl/jia voor het aanvraagformulier. Loop bij ons binnen of bel eerst voor een afspraak.

Jongeren Informatie Punt (JIP)

Alles wat jongeren bezighouden. Denk aan onderwijs, werk, rechten, seksualiteit, drugs, hulp, gezondheid, geld, vrije tijd, recht.

Spreekuur Goed met Geld

Kom je niet uit met je geld? Heb je rekeningen die je maar niet kunt betalen en kom je daardoor in de problemen? Bel voor een afspraak. Dan brengen we samen je financiƫle situatie in kaart en krijg je tips en ondersteuning. Denk je dat je er zelf niet meer uit kan komen, dan gaan we samen opzoek...

Activiteiten

Sense spreekuur

Bij het Sense spreekuur krijg je antwoord op al je vragen over seksualiteit, vrijen en voorbehoedsmiddelen. Maar je kunt er ook terecht voor een gratis zwangerschapstest, de morning-afterpil, een soa test of een receptje voor de pil.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Adviespunt of informatiepunt
Vergelijk hulpaanbod