Menu

Sport met een beperking

Heeft u een beperking, maar wilt u toch graag sporten? Dan is er veel mogelijk, natuurlijk afhankelijk van uw situatie. Er zijn verschillende soorten gehandicaptensporten (g-sport), bijvoorbeeld g-voetbal, rolstoelbasketbal en rolstoeltennis.

Voor g-sport kunt u terecht bij sportverenigingen en sportaccommodaties. Zij bieden vaak sporttraining of andere sportieve activiteiten aan.

Uniek Sporten

Uniek Sporten is een website waarop zowel kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking, stoornis, of ziekte een overzicht kunnen krijgen van de mogelijkheden voor aangepast sporten in hun buurt. Op de website vindt u ook aanbod van reguliere sportverenigingen die aangepast sporten aanbieden.

Gehandicaptensport Nederland

Er zijn speciale sporten en sportverenigingen voor mensen met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld blindenvoetbal of rolstoelrugby. Ook zijn er speciale sporten voor mensen met een verstandelijke beperking, bijvoorbeeld Bocce. Wilt u een keer zo'n sport proberen? Dan kunt u kijken op de website Gehandicaptensport.nl.

Sportrolstoel

Heeft u een sportrolstoel nodig? Lees dan verder op de pagina over rolstoelen.

Sportloket Zoetermeer

In Zoetermeer zijn veel sportverenigingen en sportorganisaties actief waar u recreatief kunt sporten of in competitieverband. Ook kunt u gebruik maken van het gemeentelijke zwembad en zijn er speciale activiteiten voor kinderen en gehandicapte sporters. Alle informatie over sport in Zoetermeer kunt u overzichtelijk vinden op het Sportloket van de gemeente. U kunt hier onder andere terecht voor het aanmelden voor sportkennismakingscursussen, verenigingsondersteuning, sportaanbod, het huren van sportaccommodaties, informatie over het Sport Medisch Netwerk Zoetermeer en nog veel meer. De link naar alles over sport in Zoetermeer is: www.zoetermeer.nl/sportloket.

Hulpaanbod

Sport en bewegen voor mensen met een beperking

Zonnebloem activiteiten

Het bieden van activiteiten, ontspanningsmiddagen, boottochten of...

Organisaties

Gehandicaptensport

Doing

 079-35 20 433 doing.nlForelsloot 52724CAZoetermeer

Sportverenigingen (alles)

Chr. Muziekvereniging Harpe Davids

 06-21 23 24 29 harpedavidszoetermeer.nlVan der Hagenstraat 222722NTZoetermeer

Doing

 079-35 20 433 doing.nlForelsloot 52724CAZoetermeer

Dieetistopsport - Locatie Parkdreef

 06-40 04 79 87 dieetistopsport.nlParkdreef 3502724EZZoetermeer

Vergelijk hulpaanbod