Je gezondheid is heel belangrijk, zeker als je zwanger bent. Om gezond te zijn en te blijven, kun je bijvoorbeeld letten op gezonde voeding, een goede nachtrust en voldoende beweging.

Problematische zwangerschap

Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van zwangerschapskwaaltjes. Deze kwaaltjes kunnen heel vervelend zijn. Ernstiger is het wanneer je last krijgt van aandoeningen zoals bekkeninstabiliteit en zwangerschapsvergiftiging. Problemen in de zwangerschap kunnen ook ontstaan doordat je kind bepaalde afwijkingen heeft, zoals het downsyndroom. Er zijn verschillende prenatale onderzoeken mogelijk om te kijken of er inderdaad iets aan de hand is.

Je kunt niet alles zelf beïnvloeden en voorkomen, maar je kunt wel kiezen voor een gezonde leefstijl.

 

Keurmerk

Bron: Gezondheid en voeding tijdens de zwangerschap

Hulp bij stoppen met roken en/of alcohol drinken met de SAFER pregnancy studie

Ben je zwanger of probeer je zwanger te worden en rook je en/of drink je regelmatig alcohol?

Stoppen met roken en alcoholgebruik vóór en tijdens de zwangerschap vergroot de kans op een gezonde baby. Toch lukt het veel vrouwen niet om te stoppen met roken en/of alcohol drinken voor en tijdens de zwangerschap.

De SAFER pregnancy studie van het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam onderzoekt of het helpt om gezond gedrag bij zwangere vrouwen of vrouwen met een zwangerschapswens te belonen.

Meer informatie en hoe je aan te melden kun je lezen in het artikel: Hulp bij stoppen met roken en/of alcohol drinken met de SAFER pregnancy studie.

Bestanden

Zwanger! PDF, 4,63 MB