Als je zwanger wilt worden, kun je je daar goed op voorbereiden door gezond te gaan leven en te stoppen met alcohol, roken en drugs, maar ook door gezond te eten en foliumzuur te slikken.

Gezonde leefstijl

Slaap je goed? Beweeg je voldoende? Levert de situatie thuis of op je werk extra risico’s op? Heb je last van stress? Op het kinderwensspreekuur en op deze website krijgen jij en je partner antwoord op al jullie vragen. Bedenk voordat je gaat, welke vragen je hebt. Weet je welke leefstijl hoort bij een kinderwens? Lees de informatie en adviezen op deze website of maak een afspraak bij de verloskundige, of check welke risico’s jij loopt op ZwangerWijzer.nl.

 

Keurmerk

Bron: Gezond leven

Hulp bij stoppen met roken en/of alcohol drinken met de SAFER pregnancy studie

Ben je zwanger of probeer je zwanger te worden en rook je en/of drink je regelmatig alcohol?

Stoppen met roken en alcoholgebruik vóór en tijdens de zwangerschap vergroot de kans op een gezonde baby. Toch lukt het veel vrouwen niet om te stoppen met roken en/of alcohol drinken voor en tijdens de zwangerschap.

De SAFER pregnancy studie van het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam onderzoekt of het helpt om gezond gedrag bij zwangere vrouwen of vrouwen met een zwangerschapswens te belonen.

Meer informatie en hoe je aan te melden kun je lezen in het artikel: Hulp bij stoppen met roken en/of alcohol drinken met de SAFER pregnancy studie.