HomeContact
Professionals

Schulden

Het kan zó gebeurd zijn. Een plotselinge terugval in inkomen. Een hoge rekening die u niet had zien aankomen. Veel mensen schamen zich voor hun geldproblemen. Dit is niet nodig! Er is gelukkig veel mogelijk in Zoetermeer dus kom in actie!

Uw situatie

Kunt u maar moeilijk rondkomen? Lukt het niet altijd om alle rekeningen op tijd te betalen? Durft u de post eigenlijk niet meer open te maken, bang dat er wéér een aanmaning in zit? Komt de deurwaarder bij u langs?

Schulden oplossen

Kom dan nu in actie. Het aanpakken van schulden begint met het erkennen van het probleem. Hoe langer u wacht, des te groter wordt de betalingsachterstand. En die kan heel snel oplopen. Op een gegeven moment lijken de schulden misschien onoplosbaar. Toch zijn er dingen die u kunt doen om er weer uit te komen.

Tips
Hulp van anderen
Werk zoeken
Schuldhulpverlening
Schuldsanering

Beslaglegging

Als u een rekening niet heeft betaald, stuurt de schuldeiser een aantal aanmaningen. Als u daarna nog niet reageert, kan de schuldeiser een deurwaarder inschakelen. De deurwaarder kan beslag leggen op (een deel van) uw inkomen, uw bezittingen of uw bankrekening.

Lees meer hierover op de pagina over beslaglegging.

Beslagvrije voet

Heeft u een schuld en heeft de deurwaarder beslag gelegd op uw inkomen dan moet er rekening worden gehouden met een beslagvrije voet. Dit is het bedrag waar de deurwaarder niet aan mag komen. Een deel van uw inkomen moet van u blijven, zodat u kunt voorzien in uw levensonderhoud, dus uw vaste lasten moet kunnen betalen en boodschappengeld overhoudt. Zorg dat de deurwaarder weet wat uw woonkosten en zorgkosten zijn. De deurwaarder moet dan rekening houden met deze kosten.

Via de webtool beslagvrije voet kunt u berekenen op welk deel van uw inkomen geen beslag mag worden belegd.

Terug naar Geldzaken

Wilt u een korte vragenlijst invullen over de Zoetermeerwijzer?