Huishouding

Geldzaken

Geldzaken

Wat kunt u doen om uw geldzaken op orde te houden? Wat kunt u doen om uit de schulden te komen? Hoe kunt u goed rondkomen met een laag inkomen? Of bij wie kunt u terecht als u hulp nodig heeft bij uw geldzaken? Of zoekt u een budgetcoach?

Antwoord op deze vragen en meer, vindt u onder de onderwerpen aan de linkerkant van deze pagina.

Geldproblemen of krap inkomen? Er is gelukkig veel mogelijk in Zoetermeer.

Heeft u al een ZoetermeerPas?

De ZoetermeerPas is één van de manieren waarmee u geld kunt besparen. Het is een gratis voordeelpas voor inwoners van Zoetermeer met een laag inkomen. De pas geeft korting op sport- en spelactiviteiten, lidmaatschappen en dagjes uit.

Uw partner en kinderen tot 18 jaar krijgen bij één aanvraag allemaal een eigen pas. Kinderen van 18 jaar en ouder die nog thuis wonen, moeten zelf een pas aanvragen. Als u de ZoetermeerPas aanvraagt, maakt het niet uit of u spaargeld heeft.

Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie over de ZoetermeerPas. Vraagt u de Zoetermeerpas aan vóór 1 november, dan kunt u de pas in de kerstvakantie al gebruiken.

Wat kun je allemaal met de ZoetermeerPas?

Kijk voor een compleet overzicht van alle activiteiten op de website van de gemeente. Maar denk bijvoorbeeld aan:

  • Gratis abonnement bij de bibliotheek.
  • Korting op zwemlessen voor zwemdiploma A, B of C.
  • Gratis meedoen aan activiteiten van Speelmeer.
  • 50% korting op de huur van een tuintje bij de wijktuin.
  • € 60,- korting op lidmaatschap van een vereniging.
  • Korting op huiswerkbegeleiding.

Kindpakket

De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat ieder kind kan meedoen. Bijvoorbeeld op school, met sporten, dansen of met muziekles. Ook als de ouders hiervoor geen of weinig geld hebben.

In Zoetermeer zijn veel organisaties die kinderen en hun ouders helpen. Meer informatie over de mogelijkheden kunt u vinden op www.zoetermeer.nl/kindpakket.

Zie ook