Lukt zelf koken u niet meer? En kunnen anderen u hier niet genoeg bij helpen? Dan kunt u ook gebruik maken van een maaltijdvoorziening.

Maaltijdservice

Er zijn organisaties die maaltijden thuis bezorgen. Dit heet ook wel een maaltijdservice. Meestal kunt u kiezen uit een aantal gerechten. Het kan zijn dat u het eten dan nog moet opwarmen in de oven of de magnetron.

U kunt afspreken op welke dagen en tijdstippen u graag maaltijden bezorgd wilt krijgen. U heeft geen verplichtingen. Als u het wilt stopzetten, kunt u dat direct doen.

De maaltijden kosten ongeveer 5 tot 10 euro.

Samen eten met uw buurtgenoten

In steeds meer buurten komen initiatieven om samen met anderen te eten. Vaak is dat in het buurtcentrum, verzorgingshuis of woonzorgcentrum.

Tegen een kleine vergoeding kunt u daar met vrienden, familie of buurtgenoten genieten van een warme maaltijd. Zo kunt u ook nog andere mensen leren kennen.

Maaltijden delen met de buren

Thuisgekookt.nl is een website waarop mensen maaltijden kunnen delen met hun buren. U voert uw postcode in en ziet dan welke maaltijden er in uw buurt beschikbaar zijn. Die kunt u dan zelf ophalen. De gemiddelde prijs van een maaltijd op Thuisgekookt.nl is zo'n 5 euro.

Op Thuisgekookt.nl kunt u ook zoeken naar een vaste thuiskok. Via Thuisgekookt Abonnementen kunt u voor vaste dagen in de week een maaltijd bestellen bij dezelfde persoon. Een vaste kok kan de maaltijd ook aan huis bezorgen.

Hulp via het Wmo-loket

Heeft u vragen over het regelen van een maaltijdvoorziening? U kunt contact opnemen met het Wmo-loket voor ondersteuning. Soms is er via de gemeente ook een korting mogelijk op maaltijdvoorzieningen van organisaties. Dit kunt u bij het Wmo-loket navragen.

Hulpaanbod

Maaltijdvoorziening algemeen

Samen eten

Thema en reizen

Tijden, plaats en kosten worden vermeld in Seniorencontact van de...

Ontmoetingsactiviteiten

Gedurende de week vinden er op Perron 1 verschillende...

Organisaties

Maaltijdvoorziening

Stichting Iedereen een Maaltijd - Woonhart

 079-73 70 120 iedereeneenmaaltijd.nlCoppeliaschouw 182726JAZoetermeer

Uitgekookt

 085-04 06 065 uitgekookt.nlManenbergring 48271RXIJsselmuiden