De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een gemeentelijke noodvoorziening voor zelfstandigen die in de knel komen door de coronacrisis. De Tozo bestaat uit een uitkering op bijstandsniveau en/of een lening voor bedrijfskapitaal. U kunt controleren of u in aanmerking komt via de Krijg ik Tozo-check van de Rijksoverheid.

Uitkering

Vanaf 1 april 2021 kunt u een Tozo-uitkering aanvragen voor een periode van maximaal 3 maanden, tot uiterlijk 1 juli 2021. Dit is Tozo 4. Had u eerder al een Tozo-uitkering en is deze minder dan 3 maanden geleden gestopt? Dan kunt u de uitkering laten verlengen.

Voor meer informatie en het doen van een aanvraag kunt u terecht bij Ter Zake Het Ondernemershuis.

Bij Tozo telt ook het inkomen van uw eventuele partner mee. Als uw partner voldoende inkomen heeft om van te leven, heeft u geen recht op de Tozo-uitkering.

Lening

Naast de uitkering kunt u bij Tozo 4 een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal €10.157. U betaalt 2% rente en moet de lening binnen 3,5 jaar weer terugbetalen. Voor de lening gelden de voorwaarden van partnerinkomen níet.

Heeft u al een Tozo-lening van minder dan €10.157 ontvangen en heeft u toch meer geld nodig? Dan kunt u de lening laten aanvullen tot dit maximumbedrag.

Advies van Ter Zake Het Ondernemershuis

Heeft u het financieel moeilijk door de coronacrisis? Dan kunt u terecht bij Ter Zake Het Ondernemershuis voor advies over ondernemen. Zij kijken dan samen met u wat het beste is voor uw bedrijf: stoppen of doorgaan. En als u stopt, wat dan? Een ander bedrijf starten, in loondienst werken of omscholen? Ter Zake Het Ondernemershuis denkt met u mee over wat mogelijk is.

Ter Zake Het Ondernemershuis kan ook advies geven over het oplossen van schulden en het aanvragen van een uitkering.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid: Vragen over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod