Tips Administratie challenge stap 3: Ondernemen van actie

ACTIE kan erg spannend zijn. Want ACTIE betekent dat wanneer u iets NIET kan betalen dat u contact moet leggen met het bedrijf waar u uw verplichting hebt lopen. Maar wat zegt u dan? En moet er dan worden gebeld of mag het ook per mail? Beiden mag! Wat heeft uw voorkeur?

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar e-mail of chat contact omdat het dan zwart op wit staat dat ik contact gelegd heb, plus dat ik zelf ook altijd nog kan teruglezen wat er is besproken. Natuurlijk kunt u ook eerst bellen en dan hetgeen wat besproken is per e-mail bevestigen (ook super slim!).

Eenmaal duidelijk op welke manier u contact gaat leggen, is nu de vraag wat moet u zeggen? Nou, dat ligt geheel aan wat er in de brief staat waarop u actie onderneemt. Staat erin de brief dat u binnen 3 dagen MOET betalen want anders…. Dan ligt het aan uw situatie op dat moment wat uw verhaal is.

Voorbeeld: Stel ik moet binnen 3 dagen €100,- betalen, maar dit heb ik niet dus de actie is niet dat ik die €100,- betaal maar dat ik contact leg. Ik mail graag, dus ik stuur een e-mail en leg kort mijn verhaal uit. Hierin vertel ik hoe mijn huidige financiële situatie eruit ziet (niet te diep op de details). Ik vertel dat ik bezig ben mijn financiële zaken op orde te brengen, dat ik nu bezig ben met het op orde krijgen van mijn administratie. Zodat ik daarna een overzicht kan maken van wat ik overhoud aan het einde van de streep. Op deze manier weet ik hoeveel ik u kan terugbetalen en over welk termijn. Ik breng u over 4 weken weer op de hoogte.

Voorbeeld brieven zijn terug te vinden via www.nibud.nl

Wanneer u wel de mogelijkheid heeft om te betalen, natuurlijk gelijk doen. Notitie op die brief met de datum van betaling en dan kan die op de ‘opbergstapel’ of direct opbergen in uw map natuurlijk.

Heeft u alles digitaal? Wijzig de documentnaam met de datum van betaling.

Welke acties gaat u de vandaag nog ondernemen? Onthoud wanneer het niet zelf lukt, vraag om hulp! Of kijk nog eens de video stap 3 van de administratie challenge.

Bestanden

Bijlage - Tips uitzending
stap 1 administratie
challenge.pdf
PDF, 104,4 kB
Tips Administratie
challenge stap 2 - Openen
en sorteren van post
PDF, 82,8 kB
Tips uitzending weg met
geldzorg week 2
PDF, 40,3 kB
Tips voor besparen met je
mobiel op vakantie.pdf
PDF, 64,1 kB
Vergelijk hulpaanbod