Krijg overzicht op uw geld

Wilt u grip op uw geld? Kijk dan de video’s van Naïma. Zij helpt u stappen te zetten naar overzicht op uw geld. Zo weet u altijd of u geld genoeg heeft voor een rekening of iets leuks.’

Wat zijn de stappen die u hier gaat vinden?

In een serie van tien video’s neemt Naïma u mee in hoe u overzicht krijgt op uw geld. Ze laat zien wat u zelf kunt doen en lukt het niet dan wijst ze de weg naar plekken waar hulp is.

Onderdeel van de serie is een administratie challenge in vier stappen met verrassende opdrachten. Deze helpt u om de basis in orde te krijgen. Dat biedt overzicht. Waarmee u uw geldzaken gezond krijgt en gezond kan houden.

Verder komen onderwerpen voorbij die een rol spelen in omgaan met geld, voor iedereen. Maakt niet u of uw inkomen hoog is of juist laag, of u jong bent of ouder, misschien werkt, studeert of onderneemt. Overzicht op geld is voor iedereen belangrijk.

Kijken en vragen stellen

Elke twee weken verschijnt er een nieuwe video. Die duurt ongeveer 20 – 30 minuten. Bij een nieuwe video zijn er drie uitzendingen waarbij u tijdens de uitzending vragen kunt stellen in de chat. Naïma en Willemijn beantwoorden deze vragen. Zij weten alles over omgaan met geld. Maar kennen ook alle organisaties in Zoetermeer die kunnen helpen als u net wat hulp nodig hebt.

Uitzendingen met chat

Uitzendingen met chat zijn altijd op een maandag om 10.00 uur, een dinsdag om 16.00 uur en op woensdag om 20.00 uur. Meedoen is altijd anoniem. U geeft bij meedoen een naam op, die mag u gewoon verzinnen. U bent ook de enige die uw vragen en antwoorden in de chat kunt zien. Geef ook geen persoonsgegevens door via de chat!

Naïma en Willemijn verwijzen u voor persoonlijker advies altijd door naar het mailadres SHV@zoetermeer.nl onder vermelding van Video.

Uitzending gemist?

Uitzending gemist? Geen ramp. Verderop staat een overzicht van de video’s die al zijn geweest. Die kunt u net zo vaak bekijken als u wilt. Alleen kunt u in de chat geen vragen meer stellen.

Wel vragen? Mail dan uw vragen naar mailadres SHV@zoetermeer.nl onder vermelding van Video.

Eerst volgende uitzending

Op 22 februari om 10:00 uur starten we met stap 2 van de administratie challenge! Doet u mee?

Tijdens deze live-uitzending geven wij u tips over het openen en sorteren van uw post en kunt u al uw vragen anoniem stellen aan Naïma. Met uw deelname maakt u ook nog eens kans op leuke prijzen.

Stap 1 gemist? U kunt de video onderaan deze pagina terugkijken onder het kopje "Nog een keer kijken".

Let op: De uitzending begint precies op tijd. De linkjes voor iedere uitzending verschijnen uiterlijk een dag voor de uitzending.

Wat kunt u verwachten in de video’s

Van begin januari tot begin mei 2021 behandelt Naïma in tien video’s verschillende onderwerpen die helpen bij het krijgen van overzicht in geld. Houdt daarom de aankondigingen van de live uitzendingen in de gaten.

Doe mee met de administratie challenge

Vanaf 25 januari staan hier de vier video’s met de administratie challenge. Zo kunt u kiezen of u zelf al aan de slag gaat. Aansluiten bij een live uitzending kan dan altijd als u via de chat vragen wilt stellen. Of stuur uw vraag per mail aan SHV@zoetermeer.nl onder vermelding van Video.

Administratie challenge: stap 1 Maandag 25 januari om 10.00 uur

Administratie challenge: stap 2 Maandag 22 februari om 10.00 uur

Administratie challenge: stap 3 Maandag 8 maart om 10.00 uur

Administratie challenge: stap 4 Dinsdag 6 april om 10.00 uur

 

Win een cadeaubon met aanpakken van uw administratie!

Wat leuk en ontzettend goed dat u meedoet aan de administratie challenge! In 4 stappen krijgt u uw administratie op orde. En eenmaal op orde is het een kwestie van bijhouden. Weten dat ook anderen werken aan hun administratie helpt, daarom verloten wij aan het eind van de challenge 5x een cadeaubon van €15! Hoe maakt u kans op deze prijs? Stuur voordat de volgende video online staat, wat u gedaan heeft naar aanleiding van de video.

Dus bij stap 1De voorbereiding, hoe heeft u zich voorbereid? Of bij stap 2 Sorteren, hoe heeft u dat aangepakt? En bij stap 3 Actie, hoe kwam u in de actie-stand? En tot slot: stap 4 Opbergen en weggooien, hoe ging dat opruimen?

Stuur het op uw manier in, wees creatief! Denk aan een foto, een verhaal, een korte video van maximaal 10 seconde (u hoeft er zelf niet op te staan). Stuur het ons via de mail SHV@zoetermeer.nl vermeld VIDEO in het onderwerp. U maakt dus meer kans op die cadeaubon van €15,- wanneer u dit bij alle stappen van de challenge doet. En lever uw bijdrage in vóór 14 april, dan eindigt de administratie challenge. Wilt u dat het echt voor u gaat werken? Stuur uw inzending dan zo snel mogelijk in nadat u de video gezien hebt!

LET OP: het is dan niet meer 100% anoniem, WEL gebruiken we uw gegevens (mailadres) ALLEEN voor de challenge en de prijsuitreiking.

De tips van Naïma uit de video’s

Tips Administratie challenge stap 2: Openen van post en sorteren

Durf om hulp te vragen: Wie kan u helpen? Is het iemand die u kent? Of een professionele instelling. Vrijwilligersorganisaties Schuldhulpmaatje en Thuisadministratie Humanitas kunnen u ondersteunen bij het op orde krijgen van uw administratie.

De afdeling Schuldhulpverlening gemeente Zoetermeer helpt WEL bij geldzorgen maar NIET bij uw administratie.

Open al uw post en bedenk hoe u het wilt bewaren? Digitaal of in een map in de kast? Als u maar weet waar u wat terug kunt vinden!

Sorteer de administratie op:

  • inkomen
  • uitgaven
  • vermogen
  • achterstanden

U hebt nog een ACHTERSTALLIG termijn van €... U MOET NOG €... betalen. U BENT TE LAAT valt allemaal onder achterstanden.

UW termijnbedrag IS behoort tot uw uitgaven.

Sorteer uw achterstanden altijd op:

  • Naam schuldeiser
  • Dossiernummer
  • De nieuwste brief bovenop
  • Bewaar vonnissen en dwangbevelen

Zelfde schuldeiser? Let goed op het dossiernummer.

Sorteer op dossiernummer en scheidt deze met tabbladen of aparte mapjes op uw pc.

Nog een keer kijken?

Deze video’s zijn al verschenen:

'Geldzorgen wat nu?'

Administratie challenge stap 1: De voorbereiding


Ondernemers en geldzorgen, wat nu?

Administratie challenge Stap 2: Sorteren

Bestanden

Tips uitzending weg met
geldzorg week 2
PDF, 40,3 kB
Bijlage - Tips uitzending
stap 1 administratie
challenge.pdf
PDF, 104,4 kB
Mijn OMG Leven PDF, 6,93 MB
Vergelijk hulpaanbod