Er zijn allerlei manieren om geld te besparen. Met een voordeelkaart of stadspas kunt u bijvoorbeeld met korting reizen of naar de film.

Zie ook: website ZoetermeerPas > Activiteiten

ZoetermeerPas

De ZoetermeerPas is een gratis voordeelpas voor mensen met een laag inkomen. De pas geeft korting op sportieve, educatieve en culturele activiteiten. Kijk op www.zoetermeerpas.nl voor informatie over de ZoetermeerPas.

Voordeliger met de trein

De NS heeft verschillende voordeelabonnementen waarmee u buiten de spits en in het weekend goedkoper met de trein reist. Bent u 60 jaar of ouder, dan krijgt u er voor een klein bedrag 7 gratis reisdagen per jaar bij. Kijk op de website van de NS voor meer informatie.

Korting via lidmaatschap

Veel organisaties hebben kortingsacties voor leden. Via uw zorgverzekeraar kunt u bijvoorbeeld met korting sporten. Of wellicht geeft de vakbond of uw vereniging een korting op spullen en abonnementen. Het loont dus om te kijken waar u korting krijgt.

Korting voor ouderen

Sommige musea, theaters, bioscopen, zwembaden enzovoort hebben goedkopere kaartjes voor ouderen. Soms geldt het lagere tarief alleen op bepaalde dagen. U krijgt de korting als u uw paspoort of rijbewijs laat zien.

Evenementen en gratis uitjes

Erop uit gaan hoeft niet duur te zijn. Er zijn ook een hoop activiteiten die helemaal geen geld kosten. Ga bijvoorbeeld een dagje naar recreatiegebied de Noord-Aa om te wandelen, gebruik te maken van het strand of te picknicken. Of bezoek met de kinderen een stadsboerderij.

Voor meer tips over gratis uitjes en evenementen kunt u kijken op de website: www.gratisdagjeuit.nl.

Andere bespaartips

Voor meer informatie kunt u kijken onder ‘Bespaartips’. Daar staat bijvoorbeeld:

  • hoe u kunt budgetteren;
  • hoe u kunt besparen op uw zorgpremie en zorgkosten, op uw woonlasten en op andere vaste lasten;
  • wat er is aan hulp en ondersteuning voor mensen met een laag inkomen.
Vergelijk hulpaanbod