Krijg overzicht op uw geld

Wilt u grip op uw geld? Kijk dan de video’s van Naïma. Zij helpt u stappen te zetten naar overzicht op uw geld. Zo weet u altijd of u geld genoeg heeft voor een rekening of iets leuks.’

Wat zijn de stappen die u hier gaat vinden?

In een serie van tien video’s neemt Naïma u mee in hoe u overzicht krijgt op uw geld. Ze laat zien wat u zelf kunt doen en lukt het niet dan wijst ze de weg naar plekken waar hulp is.

Onderdeel van de serie is een administratie challenge in vier stappen met verrassende opdrachten. Deze helpt u om de basis in orde te krijgen. Dat biedt overzicht. Waarmee u uw geldzaken gezond krijgt en gezond kan houden.

Verder komen onderwerpen voorbij die een rol spelen in omgaan met geld, voor iedereen. Maakt niet u of uw inkomen hoog is of juist laag, of u jong bent of ouder, misschien werkt, studeert of onderneemt. Overzicht op geld is voor iedereen belangrijk.

Kijken en vragen stellen

Elke twee weken verschijnt er een nieuwe video. Die duurt ongeveer 20 – 30 minuten. Bij een nieuwe video zijn er drie uitzendingen waarbij u tijdens de uitzending vragen kunt stellen in de chat. Naïma en Willemijn beantwoorden deze vragen. Zij weten alles over omgaan met geld. Maar kennen ook alle organisaties in Zoetermeer die kunnen helpen als u net wat hulp nodig hebt.

Uitzendingen met chat

Uitzendingen met chat zijn altijd op een maandag om 10.00 uur, een dinsdag om 16.00 uur en op woensdag om 20.00 uur. Meedoen is altijd anoniem. U geeft bij meedoen een naam op, die mag u gewoon verzinnen. U bent ook de enige die uw vragen en antwoorden in de chat kunt zien. Geef ook geen persoonsgegevens door via de chat!

Naïma en Willemijn verwijzen u voor persoonlijker advies altijd door naar het mailadres SHV@zoetermeer.nl onder vermelding van Video.

Uitzending gemist?

Uitzending gemist? Geen ramp. Verderop staat een overzicht van de video’s die al zijn geweest. Die kunt u net zo vaak bekijken als u wilt. Alleen kunt u in de chat geen vragen meer stellen.

Wel vragen? Mail dan uw vragen naar mailadres SHV@zoetermeer.nlonder vermelding van Video.

Eerst volgende uitzending

Die gaat over de ‘Administratie Challenge: stap 1’. Naïma geeft tips en trucs voor het zelf oplossen van geldzorgen. En ze vertelt over plekken in Zoetermeer die hulp bieden als het u zelf niet lukt.

Kijk op een van de volgende dagen:

De uitzending begint precies op tijd. De linkjes voor iedere uitzending verschijnen uiterlijk een dag voor de uitzending.

Wat kunt u verwachten in de video’s

Van begin januari tot begin mei 2021 behandelt Naïma in tien video’s verschillende onderwerpen die helpen bij het krijgen van overzicht in geld. Houdt daarom de aankondigingen van de live uitzendingen in de gaten.

Tabel weg met geldzorgen

Aan de slag met de administratie challenge?

Op 25 januari staan hier de vier video’s met de administratie challenge. Zo kunt u kiezen of u zelf al aan de slag gaat. Aansluiten bij een live uitzending kan dan altijd als u via de chat vragen wilt stellen. Of stuur een mail aan SHV@zoetermeer.nl onder vermelding van Video.

Administratie challenge: stap 1 Maandag 25 januari om 10.00 uur

Administratie challenge: stap 2 Maandag 22 februari om 10.00 uur

Administratie challenge: stap 3 Maandag 8 maart om 10.00 uur

Administratie challenge: stap 4 Dinsdag 6 april om 10.00 uur

De tips van Naïma uit de video’s

Uit ‘Geldzorgen wat nu’

Na elke video verschijnt hier een overzicht van de tips. Met de linkjes ben u dan snel op de goede plek voor meer informatie of hulp

 1. Geldzorgen? U hoeft het niet alleen te doen, er is hulp. Neem per e-mail contact op met SHV@zoetermeer.nl of bel op werkdagen van 8.00-17.00 uur met 14 079 voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 2. De administratie moet op orde zijn. Schuldhulpmaatje of Humanitas Thuisadministratie kunnen u daarbij helpen.
 3. Volg de administratie challenge, deze start op 25 januari 2021.
 4. Een maandoverzicht maken. Dit kan digitaal of met de hand. Van het Nibud kunt u een maandbegroting downloaden.
 5. Is de maandbegroting klaar, stel uzelf dan de volgende vragen:
  Wat moet en wat wil ik betalen?
  Wat is belangrijk voor mij en mijn gezin om te hebben?
  Wat kan goedkoper?
  Hoe doe ik boodschappen (bijvoorbeeld met honger? Of een lijstje? Hou ik me aan mijn lijstje?)
 6. U kunt voor bovenstaande tip ook een kasboekje bijhouden, hier vindt u een voorbeeld van een kasboekje.
 7. Op www.berekenuwrecht.nl kunt u uitzoeken waar u recht op heeft.
 8. Zijn er opties tot loonsverhoging, een andere functie of andere baan waar u meer geld mee kan verdienen?
 9. Maak een LinkedInprofiel aan wanneer u op zoek bent naar een (nieuwe) baan.
 10. Het Jongeren Informatie Punt (JIP) kan speciaal jongeren (tot en met 27 jaar) ondersteunen bij financiën of het zoeken naar een baan.
 11. Ligt er beslag op uw inkomen? Op www.uwbeslagvrijevoet.nl kunt u controleren of de schuldeiser de beslagvrije voet juist berekend heeft.
 12. Heeft u meer hulp nodig bij het beslag? Schakel dan hulp in van de sociale raadslieden van Kwadraad.
 13. Leg contact met de bedrijven waar u een achterstand heeft en leg uw verhaal uit. Vraag ze tijd om met een voorstel te komen. De gemeente Zoetermeer kan u hierbij ondersteunen, netals Schuldhulpmaatje en Humanitas Thuisadministratie.
 14. Op de website van Zelfjeschuldenregelen vindt u voorbeeldbrieven om zelf geldzorgen te regelen.
 15. Stel uzelf de volgende vragen. Schrijf u antwoord op en hang deze op een plek waar u ze meerdere keren per dag tegenkomt.
  Wat levert het mij op wanneer ik vandaag nog uit die comfortzone treed? Wat levert het mij op wanneer ik vandaag nog actie onderneem?
 16. Wilt u informatie en advies over uw persoonlijke situatie, neem dan contact op met de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente Zoetermeer. Bel op werkdagen van 8.00-17.00 uur met 14 079 of verstuur een e-mail naar SHV@zoetermeer.nl en vraag om een voorintake.

Nog een keer kijken?

Deze video’s zijn al verschenen:

 • 'Geldzorgen wat nu?'
Vergelijk hulpaanbod