Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is voor ieder kind en is erop gericht om tijdig eventuele gezondheidsproblemen op te sporen.

Jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van JGZ volgen de groei en ontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar. Zij geven advies over gezondheid en geven vaccinaties.

Als ouder kunt u altijd met bij JGZ terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind. Of het nu gaat om alledaagse vragen of om grote zorgen.

De diensten van JGZ zijn gratis.

Het consultatiebureau

Heeft u een baby, dreumes of peuter, dan krijgt u te maken met het consultatiebureau. In Zoetermeer vindt u het consultatiebureau bij de JGZ Zuid-Holland West.

Totdat uw kind 4 wordt kunt u met uw vragen terecht bij het consultatiebureau.

Meer informatie over het consultatiebureau en de hulp die het biedt.

Op school

Vanaf het 4e levensjaar verlopen de contacten met JGZ vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht.

Vaccinaties

JGZ voert het Rijksvaccinatieprogramma uit. Dat betekent dat u uw kind kunt laten inenten tegen een aantal ziekten. Deze vaccinaties worden op het consultatiebureau gegeven, volgens een vaststaand vaccinatieschema. Voor de vaccinaties bij kinderen van 9 jaar en meisjes van 12 jaar worden speciale vaccinatiemiddagen gehouden.

Heeft u geen oproep ontvangen? Dan kunt u zelf contact opnemen met JGZ.

Cursussen JGZ

JGZ biedt regelmatig cursussen aan over opvoeden, voeding en veiligheid. Kijk op de website van JGZ voor meer informatie.

Opvoedvragen

U kunt bij JGZ Zuid-Holland West terecht met vragen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Als er iets in uw gezin niet lekker loopt, of u vragen heeft over opvoeden, kunt u ook terecht bij Centrum voor Jeugd en Gezin Meerpunt.

Hulpaanbod

Consultatiebureau

Advies

JGZ Zuid-Holland West verzorgt de preventieve gezondheidszorg voor...

Advies

JGZ Zuid-Holland West verzorgt de preventieve gezondheidszorg voor...

Advies

JGZ Zuid-Holland West verzorgt de preventieve gezondheidszorg voor...