Heeft u een beperking en kunt u niet goed parkeren in de buurt van uw huis of werk? Dan kunt u in de meeste gemeenten een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen.

Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

Soms is het door een loopbeperking noodzakelijk om zo dicht mogelijk bij huis of de plaats van bestemming te parkeren. U hoeft dan niet verder te lopen dan nodig is. Als u niet op eigen terrein kunt parkeren en niet in de nabije omgeving van uw woning, kunt u een aanvraag doen voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats. De aanleg van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats bestaat uit een parkeerbord met het kenteken van uw auto of in het geval van een brommobiel, het nummer van het verzekeringsbewijs.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Zoetermeer onder gehandicaptenparkeerplaats.

Tips bij het aanvragen

  • Let er op dat u een parkeerplaats toegewezen krijgt die ruim genoeg is, zodat u naast en achter de auto ruimte heeft om in en uit te stappen.
  • Let u er ook op dat er eventueel een oprit in de stoep aanwezig is, zodat u gemakkelijk op en af kunt rijden met uw rollator of rolstoel.

Verhuizing doorgeven

Heeft u een gehandicaptenparkeerplaats en gaat u verhuizen binnen de gemeente, dan kunt u een aanvraag doen om uw parkeerplaats te laten verplaatsen. U betaalt dan wel opnieuw voor de aanleg.

Verhuist u naar een andere gemeente, dan moet u uw gehandicaptenparkeerplaats opzeggen bij de gemeente waaruit u vertrekt. Vervolgens kunt u in uw nieuwe woonplaats - zo nodig - een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen.

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod