Als u minder goed ter been bent, kan een rollator uitkomst bieden bij het lopen. Een rollator wordt niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering, maar wel door sommige aanvullende verzekeringen. Lenen of huren bij een thuiszorgwinkel is ook een optie.

Rollator

Een rollator is een hulpmiddel dat u steun biedt als lopen minder goed lukt. Handig aan de meeste rollators is dat u uw spullen erin kunt leggen. Er bestaan allerlei soorten rollators. Zo zijn er onder andere rollators waar u op kunt zitten, inklapbare rollators en rollators speciaal voor mensen met Parkinson.

Kijk voor een goed overzicht van rollators op Hulpmiddelenwijzer.nl.

Vergoeding rollators

Rollators worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen dekken de kosten wel. Uw zorgverzekeraar kan u meer vertellen over de mogelijke vergoeding voor een rollator. Maar u kunt zelf natuurlijk ook een nieuwe of tweedehands rollator kopen, als u dat liever wilt.

Loophulpmiddelen lenen of huren

Meestal kunt u bij de thuiszorgwinkel met korting loophulpmiddelen huren. Soms is dit zelfs gratis. De thuiszorgwinkel moet dan wel een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Gaat u naar een andere leverancier, dan moet u de gewone prijs betalen. Informeer daarom van tevoren bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Rolstoel en scootmobiel

Als u niet meer kunt lopen, kunt u misschien gebruik gaan maken van een rolstoel of een scootmobiel. Een rolstoel is makkelijk mee te nemen in de auto als u samen met anderen weggaat. Wilt u zelf op pad, dan kan een scootmobiel een oplossing zijn.

Hulpaanbod

Hulpmiddelen bij het verplaatsen

Scootmobielen (gebruikt)

De werkplaats Scootmobielen is voor ons een middel om naast kennis...

Verrijdbare tilliften

Met een stalift (actieve tillift) kunt u van een zittende naar...

Rollator kopen of huren

Hulpmiddelen bij het verplaatsen

Tal van praktische loophulpmiddelen, stabiele rollator, rolstoel,...

Loophulpmiddel kopen of huren

Scootmobielen (gebruikt)

De werkplaats Scootmobielen is voor ons een middel om naast kennis...

Verrijdbare tilliften

Met een stalift (actieve tillift) kunt u van een zittende naar...