Menu

Samen meer bewegen

Mensen uit uw omgeving kunnen u helpen om in beweging te komen. Bijvoorbeeld uw partner, uw zus of uw kinderen, maar ook vrienden of buren. U kunt samen gaan sporten. Of hun vragen om u regelmatig aan te sporen om in beweging te blijven.

Steun en motivatie

U moet het natuurlijk zelf willen: u moet zelf gemotiveerd zijn en het besluit nemen om in beweging te komen. Anderen kunnen u daar wel bij helpen.

Bijvoorbeeld omdat ze zien dat het belangrijk voor u is. Omdat u gestresst bent, of moe. Of omdat u last heeft van overgewicht. En misschien hebben ze goede tips, waar u zelf nog niet aan gedacht had.

Advies vragen aan anderen

U kunt gerust eens aan een ander vragen hoe hij of zij is begonnen met sporten. Misschien weet diegene wel waar u een goed trainingsschema voor beginners kunt krijgen. Of welke winkel u moet hebben voor goede hardloopschoenen.

En misschien kunt u voorstellen om samen te gaan sporten.

Samen sporten

Heeft u een vriend, broer of buurvrouw die ook wil gaan bewegen? U kunt misschien kijken of u samen kunt gaan. Met een trainingsmaatje sporten is vaak een stuk gezelliger. Doen jullie een wedstrijdsport? Dan kan de wil om te winnen een extra motivatie zijn. Ook al is het een trainingspotje.

Vaste sportafspraak

Maak afspraken over hoe vaak en op welke dagen u samen gaat sporten. U belooft bijvoorbeeld dat u op maandag en donderdag gaat hardlopen en dat u in het weekend samen naar de sportschool gaat. Door samen een sportafspraak te maken, slaat u het sporten minder snel over. U heeft namelijk niet alleen uzelf ermee als u afzegt, maar ook uw sportmaatje.

Teamsport

Misschien is een teamsport iets voor u. Bijvoorbeeld voetbal, hockey of volleybal.

Het voordeel van een teamsport is dat het team u motiveert en op sleeptouw neemt. Bovendien leert u ook een heleboel door te sporten met andere mensen. Bijvoorbeeld sporten volgens een vast schema, omdat u met de andere teamleden afspreekt. En elkaar vertrouwen, om samen tot betere prestaties te komen. Ook stimuleren teamleden elkaar om door te gaan.

Hulpaanbod

Samen bewegen

Buurtcentrum

Buurtcentrum gericht op de bewoners van het Dorp te Zoetermeer

Yoga lessen

Hatha yoga, Yin yoga, Power yoga in Zoetermeer.

Organisaties

Gehandicaptensport

Doing

 079-35 20 433 doing.nlForelsloot 52724CAZoetermeer

Sportverenigingen (alles)

Chr. Muziekvereniging Harpe Davids

 06-21 23 24 29 harpedavidszoetermeer.nlVan der Hagenstraat 222722NTZoetermeer

Doing

 079-35 20 433 doing.nlForelsloot 52724CAZoetermeer

Dieetistopsport - Locatie Parkdreef

 06-40 04 79 87 dieetistopsport.nlParkdreef 3502724EZZoetermeer

Sportorganisatie met activiteiten of training

Doing

 079-35 20 433 doing.nlForelsloot 52724CAZoetermeer

Vergelijk hulpaanbod